Jak może nam pomóc chlorofil w płynie?

Chlorofil w płynie to jedno z tych rozwiązań, które w ostatnich latach cieszy się ogromną popularnością. Popularność ta nie powinna jednak stanowić dla nas zaskoczenia, możemy bowiem mieć pewność, że nie ma on wiele wspólnego z przypadkowymi produktami, którym przypisywana jest iście cudowna moc.

Nie da się ukryć, że środowisko, w którym żyjemy, jest coraz bardziej zanieczyszczone. Owszem, jeszcze nie tak dawno substancje, jakie się w nim znajdują uznawaliśmy za nieszkodliwe, dziś jednak wiemy, że potrafią być niebezpieczne. Co więcej, wiele z nich jest nawet w stanie doprowadzić do choroby nowotworowej lub uszkodzić układ odpornościowy. Co więcej, substancje chemiczne atakują nas niemal z każdej strony, mamy z nimi bowiem do czynienia między innymi w lekarstwach oraz w produktach spożywczych. (http://www.duochlorofil.pl/) Nawet jedna trzecia chorób, z którymi w miejscu pracy mają do czynienia mieszkańcy Europy Zachodniej, może być wywoływana przez substancje chemiczne, co potwierdzają badania naukowe.

Chlorofil w płynie okazuje się być więc rozwiązaniem nieocenionym, sięgając po niego możemy mieć bowiem pewność, że będzie on w stanie zapewnić nam naturalną ochronę. Jego najważniejszym składnikiem jest sam chlorofil, a więc zielony barwnik, z którym mamy do czynienia w przypadku większości roślin. Jest to substancja o dużym znaczeniu, jako jedyna materia w przyrodzie jest bowiem w stanie magazynować światło słoneczne. Ma to duże znaczenie przede wszystkim dlatego, że co około 10 sekund, w naszym organizmie dochodzi do śmierci milionów komórek.

Oczywiście, są one zastępowane przez nowe, te jednak potrzebują pożywienia. Problem pojawia się wówczas, gdy wspomniane pożywienie okazuje się być ubogie w światło słoneczne, komórki od samego początku swojego istnienia nie mają bowiem odpowiedniego poziomu witalności. Naszym problemem potrafi być nie tylko wystawienie organizmu na szkodliwe działanie substancji chemicznych. Niepokoić może również to, że stosowana przez nas dieta jest zbyt bogata nie tylko w mięso, ale także w nabiał, cukier, słodycze, kawę, colę i szereg innych produktów, które nie są korzystne dla zdrowia. W rezultacie naszym problemem szybko staje się zakwaszenie organizmu, które sprawia, że jest on podatny na szereg chorób.

Utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej wymaga jedzenia tych produktów żywnościowych, które są bogate w zasady, w tym sałaty liściastej, zmienników, dojrzałych owoców orz pędów i kiełków. Niestety, tempo, w jakim żyjemy sprawia, że często utrzymanie zdrowej diety jest dla nas za trudne, jeśli więc chcemy zadbać o nasze zdrowie, suplementacja chlorofilu staje się czynnością obowiązkową.