10 niesamowitych korzyści Chlorofilu, suplementacja diety cz II

5. Chroni DNA- niweluje szkodliwe działanie smażonych potraw.

Smażone potrawy są szkodliwe dla naszej talii, mają substancje chemiczne oraz uszkadzają tkanki jelita grubego oraz DNA komórek jelita grubego. W jednym z badań osób, które jedli smażone potrawy i połączenie żywności ochronnej z chlorofilem było można zobaczyć, że tych uszkodzeń DNA było mniej. Oczywiście najlepiej jednak chronić się i nie spożywać smażonych potraw.

6. Super, silny przeciwutleniacz

Chlorofil posiada właściwości odżywcze oraz silne zdolności antyoksydacyjne. Nazywa się go jako super jedzenie. Chronić może komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym i eliminuje wolne rodniki. Badania in vitro pozwoliły stwierdzić, że chlorofil jest w stanie zmniejszyć ilość wolnych rodników i niszczenie komórek.

7. Obiecujący potencjał w leczeniu raka

Badania nie dają nam jeszcze konkretnych wyników, ale mówi się o tym, że chlorofil może leczyć raka. Naukowcy są podekscytowani tym jak wielkie ma możliwości, dlatego cały czas prowadzone są dalsze badania, które mają wykazać, że właśnie stosowanie chlorofilu będzie chronić między innymi przed rozwojem raka jelita grubego. To istotna sprawa, na którą należy zwracać uwagę. (http://www.duochlorofil.pl/czym-jest-chlorofil)

8. Skuteczny przeciwko

Candida albicans Zakażenia Candida to problem dla wielu osób, który prowadzi do depresji, problemów z trawieniem czy ciągłego zmęczenia. Badania pokazują, że dawki chlorofilu mogą zatrzymać wzrost grzybów.

9. Łagodzi zaczerwienienie i obrzęk

Tradycyjna medycyna od dawna stosuje zielone liście na infekcje. Z nowoczesnych rozwiązań szuka się obecnie możliwości wypracowania działania zielonych liści, które mają nas chronić przed obrzękiem i zaczerwienieniem.

10. Skuteczny w Anemii

Chlorofil występujący jako chlorofina to taki składnik, który będzie nam leczył niedokrwistość. Przez wymianę żelaza, magnezu w środku cząstki zapewniać będzie można postać żelaza taką, którą potem nasz organizm będzie mógł wykorzystywać. Jeśli zaczniemy stosować chlorofil od razu będzie można poczuć masę korzyści zdrowotnych, dlatego warto to wykorzystywać.

Chlorofil: Doskonały suplement pokarmowy

Chlorofil ma bardzo wiele zalet a jednocześnie nie ma problemy z dostępnością. Pokarmy, które są bogate w chlorofil są zdrowe i zawierają niezbędne witaminy oraz składniki odżywcze potrzebne dla układu sercowo – naczyniowego. Warto więc takie pokarmy włączyć do diety, albo też zdecydować się na suplementy z takim składnikiem.